Keistad Radio

Telefoon: op aanvraag via e-mail

(ter voorkoming van aanvragen verzoekplaten enz.)

Home Het Ontstaan Herinneringen Foto's Column (s) Contact

Enkele foto’s uit begin-periode Keistad FM


Helaas zijn er weinig foto´s gemaakt en is er niet veel bewaard gebleven zoals publicaties in de pers, foto’s studio Stadsring, zendlocatie 2. Locatie-uitzendingen enz.


Heb je als voormalig medewerker of als `fan´ nog materiaal?

Help ons! En stuur dit HIER


Info: Door een HD crash is er enig ingezonden materiaal niet meer op te halen. Mis je iets wat je eerder stuurde? Graag nog een keer! Dank!

 

Amersfoortse Courant / Veluws Dagblad 1985

In navolging van de eerdere aanvragen betreffende een zendvergunning voor Radio Eemland (EROO) ging Keistad FM hier gewoon mee door na het verlaten van Radio Eemland. De E.R.O.O (Stichting Eemland Regio Omroep Organisatie) werd de K.O.S. (Keistad Omroep Stichting). Natuurlijk was de kans om een legale status te verwerven “nihil” maar ondersteunde deze acties wel het zo legaal mogelijke karakter van Keistad FM.

Bovendien moest de overheid doorlopend gewezen worden op de mogelijkheden van commerciële radio welke in andere landen al (lang) heel normaal was.


Een 7/8 jaar later, na het definitief onmogelijke maken van de commerciële illegale zenders (medewerking aan een criminele organisatie), zou commerciële radio dan toch eindelijk mogelijk worden in Nederland. Echter… niet (of slechts zeer beperkt) op basis van lokaal/regionale radio. De beschikbare Lokale/regionale (rest)frequenties werden gekocht door grotere organisaties welke eenzelfde signaal (*) op meerdere frequenties uitzenden. Financieel sterke partijen waar lokaal/regionale initiatieven niet tegen konden opbieden. Zo kon diezelfde overheid voorkomen dat de kleinschalige lokale publieke omroepjes en de regionale omroepen geen concurrentie kregen van commerciële lokalen/regionalen.


Zo blijft Nederland nog steeds vér achterlopen op landen als België, Frankrijk, Engeland, Italië, Canada, Amerika enz.

 

(*) Toevoeging: In 2015 heeft de Rechtbank Rotterdam bedongen dat deze frequenties lokaal moeten worden ingevuld. Komt men daar niet aan tegemoet, dan zal Keistad FM opnieuw stappen nemen om de frequentie in Amersfoort te bemachtigen.

Bron: TVTotaal.nl


Keistad-FM wil etherfrequentie in Amersfoort (Radio.nl 09-08-2006)

Marco v.d Vlist in de eerste live studio