EBS Media

Home Het Ontstaan Herinneringen Foto's Column (s) Contact

HEDEN EN VERLEDEN....

Amersfoorst populairste vrije radio in de jaren 1985-1989 leeft nog steeds!.


In de jaren 70 en 80 was het een uitdaging om zenders in de lucht te houden en de overheid te laten zien dat commerciële lokale/regionale radio mogelijk was. Commerciële radio is inmiddels heel normaal en waren wij (en andere professionele vrije zenders) min of meer één van de “voorlopers”. Anno heden hebben we het niet meer over “niet mogen” en doen we gewoon “ons ding” via het wereldwijde web...en opnieuw met succes!

WEET U HET NOG?.....

Enkele herinneringen aan de tijd van echte “vrije radio” en zaken welke (ondanks het voor de wet illegaal uitzenden) toch allemaal konden worden gerealiseerd dankzij inzet van medewerkers, zo legaal mogelijk werken en steun vanuit het bedrijfsleven:
 
  


Iedere werkdag om 13.00 uur uitzending van “Het Prijzencircus” waarin vele prijzen te winnen waren. Wekelijks ontvingen we een flinke inzending van briefkaarten om deel te nemen. Later werd het “De Amusement Totaal Show” met een echte “Random Winner”. Onderstaande een aflevering van “Het Prijzencircus” welke bewaart is gebleven. (Over commerciële radio gesproken!)

KEISTAD-PRIJZENCIRCUS1986.mp3

Nieuws door Tom Groot, Reclame blok,

PrijzenCircus met Carel Andriessen

KEISTAD EXPRESS KEISTAD EXPRESS KEISTAD EXPRESS KEISTAD EXPRESS

In 1989 werd maandelijks een

“Huis aan Huis” krant uitgegeven

KEISTAD EXPRESS”. Er was sprake

dat de overheid adverteerders op vrije radio wilde gaan “aanpakken”.  Door te adverteren in de krant waren facturen legaal en werd er niet belaald voor radio-reclame. Klik op afbeelding voor grotere afbeelding.

texas-commercial-keistadfm.mp3

TEXAS

Shag en

Sigaretten


Keistad-FM-nieuws-Ferry-Reclameblok.mp3

Nieuws door

Ferry Eden,

Reclame blok

KEISTAD-FM-reclameblok-aircheck.mp3

Keistad FM

Commercials